V.ULUSLARARASI ‘MASALİSTANBUL’ FESTİVALİ SONA ERDİ

10 Haziran 2024

Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Barış Masalları’ temasıyla beşincisi gerçekleştirdiği Uluslararası ‘Masalİstanbul’ Festivali, Güzel Sanatlar Akademisi’nde gün boyu devam eden atölyeler ve Seyir Parkı’nda düzenlenen konserle sona erdi. Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi ile birlikte düzenlenen festivalin kapanış günü de renkli görüntülere sahne oldu.

5 gün boyunca Masal Kamyonu ile masalı Küçükçekmece’nin farklı noktalarında çocuk ve yetişkinlerle buluşturan festivale bu yıl da ilgi yoğundu. Küçükçekmece Kanarya Mahallesi, Selçuklu Park, Cennet Meydan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Tevfikbey Mahallesi Rafet Uçankuş Parkı, Seyir Parkı, Güzel Sanatlar Akademisi masallarla buluşma noktası oldu. Festivalde anlatıcılar, Küçükçekmece Belediyesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklarla buluşarak, rehabilitasyon öğrencilerine özel masallar anlattı. Masal anlatımı etkinliklerinde bu yıl, çocuklar kadar yetişkinler de 'Barış' temasında masallar ve şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Seyir Parkı’nda Maral Perk Quartet Grubu konser verdi

Festivalin son gününde Güzel Sanatlar Akademisi’nde gün boyu masal anlatımı ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Seyir Parkı’nda ise Maral Perk Quartet Grubu, çocuklarla buluşarak onlara göl manzarasında unutamayacakları bir konser hatırası bıraktı. Festivalde yerel masal anlatıcılarının yanı sıra İran ve Marakeş’ten gelen uzman anlatıcılar da Küçükçekmece’ye konuk oldu.

Programa katılan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey, masal anlatıcılarına barışı simgeleyen beyaz güvercin ve zeytin dalı temalı plaket takdim etti.

VERGİ BORCU ÖDEME