‘V.MASALİSTANBUL’ FESTİVALİ, ‘BARIŞ MASALLARI’ TEMASIYLA BAŞLIYOR

29 Mayıs 2024

Küçükçekmece Belediyesi ve Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası Masalİstanbul’ Festivali, bu yıl beşinci yaşını ‘Barış Masalları’ temasıyla kutluyor. 4 Haziran Salı günü saat 19.00’da Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da açılışı gerçekleştirilecek olan ‘V.Masalİstanbul’ Festivali’nde ülkemizden ve İran ve Marakeş’ten gelen masal anlatıcıları, 5 gün boyunca masallarla kalplere barış tohumları ekmeye hazırlanıyor.

Barışa olan ihtiyacın kendisini elzem bir şekilde hissettirdiği şu günlerde insanlığı umuda ve adalete davet edecek festival kapsamında, masal anlatıcıları; Küçükçekmece’nin parklarını, sokaklarını, meydanlarını ve kültür merkezlerini şenlendirecek.

Kemal Çebi: Küçükçekmece’den masallarla tüm dünyaya barış köprüsü kurmak istiyoruz

Tüm İstanbulluları barışın önemini ve güzelliğini vurgulayacak ‘V.Masalİstanbul’ Festivali’ne davet eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,” Dünyanın zor günlerden geçtiği, barışa olan ihtiyacı daha derinden hissettiğimiz şu günlerde, biz hiçbir annenin, hiçbir çocuğun gözyaşı dökmediği, canının yanmadığı bir dünyaya inanmak istiyoruz. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz ve Küçükçekmece’de de masallarla tüm insanlığı umudumuz barışa davet ediyoruz. ‘V.Masalİstanbul' Festivalimizle Küçükçekmece’den tüm dünyaya barış köprüsü kurmaya hazırlanıyoruz. Masalların anlatıyla canlanacağı, barış güvercinini Küçükçekmece’nin semalarında uçuracağımız festivalimize tüm İstanbullular davetlidir” diye konuştu.

En güzel masallar ‘barış’ için anlatılacak

Sanat Yönetmenliğini Nazlı Çevik Azazi’nin yaptığı, ‘V.Masalİstanbul’ Festivali 4-8 Haziran tarihleri arasında Küçükçekmece’de gerçekleştirilecek. 4 Haziran’da Göl Kenarında yürüyüş ve Luxus Konseri ile başlayacak festivalde, 5 gün boyunca Masal Kamyonu ilçenin çeşitli noktalarında her yaştan masalseverlerle buluşacak.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi, Selçuklu Park, Cennet Meydan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Tevfikbey Mahallesi Rafet Uçankuş Parkı, Seyir Parkı, Güzel Sanatlar Akademisi masallarla buluşma noktası olacak. Festivalde anlatıcılar, Küçükçekmece Belediyesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklarla buluşarak, rehabilitasyon öğrencilerine özel masallar anlatacak. Festival kapsamında, atölyeler, eğitimler, seminerler, konferanslar da düzenlenecek.