STAJYER ÖĞRENCİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

03 Haziran 2024

Küçükçekmece Belediyesi, stajyer öğrencilerin gelecek planlamasına yardımcı olmak amacıyla Belediye Başkanlık binasında ‘CV Hazırlama Teknikleri ve Mülakatta Sorulacak Sorular’ başlıklı eğitim düzenledi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve iki gün süren eğitimde, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Sözer Kırca, etkili bir özgeçmişte bulunması gerekenleri, iş arama ve mülakat sürecini ayrıntılı olarak anlattı.

Süleyman Sözer Kırca: Sadece üniversite diploması yetmiyor

İş bulma sürecinde sadece üniversite diplomasının yeterli olmadığını vurgulayan Süleyman Sözer Kırca, ‘’Gençler sadece üniversite okumakla kalmasınlar. Ana hedefleri iyi bir yaşam standardını yakalayabilmek olsun. Mesela büro yönetimi, grafik veya bir başka bölüm okuyan biri aynı zamanda pastacılığı öğrensin. Herkesin ek bir gelir kapısı olsun. Yani üniversite okuyan kişilerin kendi alanında kendini çok iyi geliştirdiği gibi farklı bir alanda da kendisine gelir getirebilecek yan zanaatı olmalı. Kısacası bir koltukta birden fazla karpuz taşımak lazım. El işçiliği ve emek ürünü işlerin günümüzde çok rağbet gördüğünü ve bunları yapacak kişilerin sayısının azaldığını biliyoruz. Gençlerimizin bu alanlara yönelmesi onlar için fırsat olabilir’’dedi.

Ayrıca Kırca, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gerekenleri;  ‘’Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor: CV’yi kendimiz için değil işveren için hazırlıyoruz. Özgeçmiş hazırlarken yazdıklarımız okunaklı, kısa ve net ifadeler olmalı. Yazım ve gramer hatası olmamalı. Uzun paragraflar olmamalı ve maksimum 2 sayfa olmalı. Ayrıca en önemli noktalardan birisi fotoğrafınız. CV'de yer verdiğiniz fotoğrafınız resmiyet içermeli’’ şeklinde sıraladı.