PERSONELİN TEMEL İLK YARDIM BİLGİSİ GÜNCELLENDİ

05 Haziran 2024

Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, personele yönelik ‘Temel İlk Yardım Güncelleme Eğitimi’ düzenledi. İlk yardımla ilgili beceri kazanılması ve ilk yardım farkındalığının artırılmasının hedeflendiği eğitimde, daha önce ‘Temel İlk Yardım’ eğitimi alan personellerin bilgileri güncellendi.

Belediye Başkanlık binası çok amaçlı salonda düzenlenen eğitimde Kızılay Eğitmenlerinden Kübra Keleş ve Yunus Emre Karadeniz; ilk yardımın temel prensipleri, acil durumlarda yapılması gerekenler, çeşitli yaralanma ve hastalık durumlarında müdahale yöntemleri gibi hayati önem taşıyan konuları uygulamalı olarak anlattı.

Kübra Keleş: İlk yardım konusunda geçmişe oranla daha bilinçliyiz

İlk yardım konusunda toplum olarak geçmişe oranla daha fazla bilinçli olduğumuzu ifade eden Eğitmen Kübra Keleş, ‘’İlk yardımda dikkat edilmesi gereken birçok unsur var. Bunlardan en önemlisi olaylara müdahale etmeden önce kendi güvenliğinizi sağlamanız. Çünkü bu durumda ikinci bir kaza olması halinde ilk yardımcı da hayatını tehlikeye atmış oluyor. Ayrıca önemli konulardan bir diğeri de metropol bir şehirde yaşadığımız için ambulansın olay yerine ulaşma süresinin 15 dakikanın üzerinde olabilmesi... Bu süreç solunumu durmuş birisi için kritik bir durum.  Eğer bu süreçte doğru ilk yardım yöntemleri uygulanırsa kişinin kurtulma şansı olabilir. Öte yandan ülkemizde ilk yardım uygulamaları konusunda geçmiş yıllara oranla daha bilinçliyiz. Sık sık bu tarz eğitimler düzenleyerek, daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz’’ dedi.