BARIŞ MASALLARI TEMASIYLA ‘V.MASALİSTANBUL’ FESTİVALİ BAŞLADI

05 Haziran 2024

Küçükçekmece Belediyesi ve Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘V. Uluslararası Masalİstanbul’ Festivali, Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da başladı. Clown ve Sirk Sanatlar Grubu’nun müzikal gösterisi eşliğinde yürüyüşle başlayan festivalin açılış gününe çocuklar büyük ilgi gösterirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bu yıl ‘Barış Masalları’ temasıyla beşinci yaşını kutlayan ‘Masalİstanbul’un açılış programına Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey, birim müdürleri, ülkemizden ve İran ve Marakeş’ten gelen masal anlatıcıları, masalseverler ve çok sayıda sanatsever katıldı. 5 gün boyunca masallarla kalplere barış tohumları ekmeye hazırlanan festivalin açılış gününde Küçükçekmece Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ilgiyle izlenirken, Luxus grubu da konser verdi. Masal anlatıcıları da barış masallarıyla çocuklarla buluştu.

Gökhan Aygün: Bu yılki festivali Filistinli çocuklara armağan ediyoruz

Festivalin barış teması yönüyle önemine değinen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün, “ Uluslararası ‘Masalİstanbul’ Festivali’nin beşincisini gerçekleştiriyoruz. Her yıl yeni bir temayla, yeni bir sosyal mesajla bunu yapıyoruz. Kıymetli masal anlatıcılarımız bu yıl Küçükçekmece’nin çeşitli noktalarında barış masalları anlatacaklar. Bu yıl ki temayı ayrıca çok önemsiyoruz. Festivalimizi uzun yıllardır zulüm gören Filistinli çocuklara armağan ediyorum. Festivale katkı ve katılım sağlayan masal anlatıcılarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Barış güvercinini Küçükçekmece’nin semalarında havalandıracağız’

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Nazlı Çevik Azazi ise “Masalİstanbul, Küçükçekmece Belediyesi için tasarladığımız, uluslararası bir festival. Dünyanın yanıp kavrulan birçok köşesi var. Gelen acı haberlerle hepimizin yüreği yanıyor. Konu olarak bu yüzden barışı seçtik.  Biz de masallarımızla bir umut olmak istedik. Küçükçekmece’nin sokaklarında, parklarında, meydanlarında barış masalları anlatalım istedik. Barış güvercinini Küçükçekmece’nin semalarında havalandırmak istiyoruz. Bize bu fırsatı sağlayan Başkan Kemal Çebi’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

8 Haziran’a dek devam edecek

Barışa olan ihtiyacın kendisini elzem bir şekilde hissettirdiği şu günlerde insanlığı umuda ve adalete davet edecek festival kapsamında, masal anlatıcıları; Küçükçekmece’nin parklarını, sokaklarını, meydanlarını ve kültür merkezlerini şenlendirecek. 8 Haziran’a kadar devam edecek festivalde, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi, Selçuklu Park, Cennet Meydan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Tevfikbey Mahallesi Rafet Uçankuş Parkı, Seyir Parkı, Güzel Sanatlar Akademisi masallarla buluşma noktası olacak. Festivalde anlatıcılar, Küçükçekmece Belediyesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklarla buluşarak, rehabilitasyon öğrencilerine özel masallar anlatacak. Festival kapsamında, atölyeler, eğitimler, seminerler, konferanslar da düzenlenecek.